مطلب درباره ی کتاب
چهارشنبه, ۱۹ مهر ۱۳۹۶، ۰۱:۳۴ ب.ظ
کتاب میراث ماندگار
کتاب، میراثی ماندگار، پدیده ای باشکوه و با ارزش و عنصری رشد آفرین و روشنگر در پهنه ی زندگی بشر است.
افتخار ما نیز این است که فرهنگ و باور های دینی ما، بر پایه ی ارزش بینش و دانش و ارجمندی کتاب و نگارش استوار است و خداوند منان، معجزه ی ابدی آخرین فرستاده اش را یک کتاب قرار داده است. قرآن کریم، سرآمد همه ی کتاب های عظیم و اسلام، دین اندیشه و معرفت،دین دانش و کتاب و معنویت است. اصولاً آیین آسمانی ما، پرچم دار کتاب و کتاب خوانی در زمین به شمار می رود؛ اندکی تأمل و کاوش در لابه لای زرین تاریخ اسلام، این حقیقت را به روشنی می نمایاند. همه ی فرهنگ ها با کتاب آغاز می شوند، با کتاب می بالند و تجربه های خود را به کتاب می سپارند. از این میان، اسلام بیشترین بهره را از کتاب برده است؛ زیرا وحی احمدی و گرامی نامه ی قرآن، از مشرق برگ و قلم درخشیدن گرفت و معجزه ی سترگ محمد (ص) در میان سطر های کتاب صورت پذیرفت.
همچنین پیشینه ی فرهنگی ما و شمار کتاب ها و کتاب خانه ها در عصر شکوفایی تمدن اسلامی و اهتمام دانشمندان اسلامی و ایرانی در پدید آوردن آثار ارزشمند جهانی، همه ناظر بر اهمیت کتاب و کتاب خوانی است. ما وارثان نظام گران بها، فرهنگ پویا و تمدن والای اسلامی، تا چه میزان باید به داشتن آثار مکتوب، افزایش کتاب و گستردگی کتاب خوانی، دل خوش بداریم و بر خود ببالیم؟
مقام معظم رهبری با استناد به تاریخ، از حضور خجسته و پرتو افشانی های آثار گران سنگ اسلامی یاد می کند و با اشاره به اشتیاق و توجه غیر مسلمانان به بهره وری از این گنجینه های شکوهمند، خاطر نشان می سازد که جاذبه ی شورانگیز کتاب و بالندگی دانش و فرهنگ و کتاب خوانی از آغازین سال های حیات فرخنده ی اسلام، چنان دامنه ی گسترده ای یافت که تأثیر آن تا قرن ها تداوم داشت.
بی تردید پیرایش فرهنگ از زواید زیان آور و گسترش فرهنگ پاکی و خلوص در همه ی سطوح و برای تمام قشر ها به تلاش و هم بستگی فراوان نیاز دارد و کتاب می تواند در این عرصه، کارایی خود را به نیکی ظاهر گرداند.
منبع: راسخون ( http://rasekhoon.net/article/show/165270/درباره-ی-کتاب-و-کتابخوانی/ )
- ۹۶/۰۷/۱۹
- ۲۳۲ نمایش